5 tips om een nieuwe bank te kopen

tips om een nieuwe bank te kopen
Bron: Van Woerden wonen

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank zijn er toch nog best wel een aantal dingen die je jezelf af zou moeten vragen. Bijvoorbeeld hoeveel zitplekken je nodig hebt of wenst te hebben. Ook de kleur en de stijl is natuurlijk niet helemaal onbelangrijk, het moet natuurlijk wel bij het overige interieur van je kamer passen. In deze blog lees je 5 tips over waar je op kan letten bij het kopen van een bank. Met deze tips kan je er zeker van zijn dat je een bank zal kopen die helemaal bij jouw wensen en je inrichting past.

Wat zijn de afmetingen?

De oppervlakte van je woonkamer is bepalend voor het soort bank dat geschikt zou zijn voor jouw woonkamer. In een ruime woonkamer zou je dan ook met gemak een mooie grote hoekbank neer kunnen zetten.

Als je een kleinere kamer hebt, komt een 2,5 zitbank tot zijn recht. Bij het kopen van een bank moet je dus niet alleen letten op de oppervlakte van de kamer en de bank, maar de verhouding moet natuurlijk ook goed zijn. Als je in een kleine kamer een hoekbank neerzet dan zal de bank al snel veel te groot ogen.

Waar kijk je graag naar?

Ieder wooninterieur is anders. Wil je vanaf de bank makkelijk naar de tuin of naar de televisie kijken? Het antwoord op deze vraag wordt ook wel de zichtlijn genoemd. Maar dit antwoord is wel bepalend voor de plaats waar je je bak neer zou zetten in je kamer. Hier moet je dus ook rekening mee houden bij het kopen van een nieuwe bank.

Hoeveel zitplaatsen heb je nodig?

De grootte van je gezin is natuurlijk ook medebepalend voor het aantal zitplaatsen dat je bank zou moeten hebben. Hiermee kan je beslissen of je alleen een bank zou willen hebben, of dat je dat ook zou willen combineren door nog een fauteuil in de kamer neer te zetten.

Als je een plattegrond van je kamer tekent, kan je met behulp van uitgeknipte meubels een beeld krijgen van hoe je kamer er dan uit zou kunnen zien met de bank van je keuze erin. Zo kan je de verhoudingen ook goed bekijken.

Maak de keus welke bank het gaat worden

Als je weet waar de bank moet komen te staan moet je natuurlijk ook weten hoe de bank zit. Wil je een heerlijke loungebank, of wil je juist een bank waar je alleen lekker in kan zitten? De keuze hierin is persoonlijk en zal voor iedereen anders zijn.

Als je lekker wil ontspannen kan je kiezen voor een bank met zachte kussen, heb je liever een steviger zitvlak, dan zou je daarvoor kunnen kiezen.

Hoe ziet de bank eruit?

Welke stijl past bij je huidige inrichting van je kamer? Wil je industrieel, modern of klassiek, het is allemaal mogelijk. Ook de kleur moet natuurlijk bij de inrichting van je kamer passen. In sommige gevallen kan je de bank helemaal laten personaliseren naar je persoonlijke wensen.