Beddengoed wassen? Met deze tips heb je weer beddengoed als nieuw

beddengoed

Als je je bed instapt, is er niets zo lekker als het hebben van fris beddengoed. Heerlijk gaan slapen tussen de schone lakens. Als je beddengoed fris en schoon is dan ruikt je slaapkamer ook nog eens lekker fris. De deken waar je lekker onder kruipt, voelt dan ook lekker zacht en schoon aan. Als je altijd wil genieten van zo een heerlijk schoon en fris dekbed, lees dan verder in deze blog.

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Nadat je wekelijks je bed hebt verschoond moet je je beddengoed wassen. Het is verstandig om het beddengoed zo snel mogelijk te wassen nadat je ze van het bed hebt gehaald. Laat het wasgoed ook niet te lang in de wasmand zitten. Hiermee voorkom je dat er vieze luchtjes, motten en ander ongedierte tussen je lakens terecht komt.

Hoe was je je beddengoed

Om te beginnen moet je als eerst het vieze beddengoed van je bed afhalen. Deze stop je in de wastas of de wasmand. Stop deze na het afhalen meteen in de wasmachine. Om ervoor te zorgen dat de lakens niet in elkaar verstrengeld raken zou je de lakens eerst een beetje op kunnen vouwen. Ze zullen dan ook een stuk minder kreuken in de wasmachine.

Doe het wasmiddel in de wasmachine. Als je dat lekker vindt, zou je ook nog wasverzachter toe kunnen voegen. Draai de lakens op het katoenprogramma van je wasmachine. Het best is om de lakens op een temperatuur van 60 graden te wassen. Als het om gekleurde lakens of overtrekken gaat, is het beter deze op 40 graden te wassen

Door op 40 graden te wassen kan je de kleuren langer mooi houden. Op 60 graden worden bacteriën en schimmels die tussen de lakens kunnen zitten meteen gedood. Het is maar net wat je belangrijker vindt, hygiëne of mooie lakens Als je je lakens echt goed schoon wil hebben zal je een volledig programma moeten draaien.

Het uithangen van het beddengoed

Als de wasmachine klaar is dan moet je het beddengoed vrijwel meteen uit de wasmachine zien te halen. Hiermee gaan de lakens niet kreuken en zal je wasmachine niet gaan stinken. Stop lakens niet in de droger dan gaan ze namelijk kreuken, maar hang ze over de waslijn te drogen. Zorg er wel voor dat je de lakens niet op de grond hangt.

Beddengoed combineren met ander wasgoed

Als je wasmachine nog niet helemaal vol is dan zou je het beddengoed heel goed kunnen combineren met handdoeken, theedoeken en ondergoed. Deze zijn namelijk ook zonder risico goed te wassen op een temperatuur van 60 graden.

Welk wasmiddel gebruik je voor het wasgoed?

Voor het wassen van beddengoed kan je het best wasmiddel kiezen voor wit of licht gekleurde was. Donker beddengoed moet je wassen met een wasmiddel voor donkere was. Eventueel kan je dit donkere beddengoed ook met wasmiddel voor gekleurde was wassen als je geen wasmiddel voor donkere was in huis hebt.