De woonkamer inrichten? Dat doe je zo!

In de woonkamer wil je graag dat alles mag en niets moet. Je wilt daar graag ontspannen, je bezoek ontvangen, eten en misschien zelfs wel werken. Deze ruimte wil je dan graag op een manier ingericht hebben zodat je al die dingen daar gewoon kan doen. Met deze tips kan je daar zeker ver mee komen.

Tips om de woonkamer in te richten

Met een aantal tips om je woonkamer in te richten kan je al heel erg ver komen. Het zijn wat basistips die je op de juiste weg helpen.

1.     Weet wat de functie van de woonkamer is

Het is belangrijk om te weten wat jij je woonkamer allemaal voor functie wilt geven. Schrijf daarom op welke bezigheden er in de woonkamer gaan plaatsvinden. Denk aan lezen, eten met vrienden, knutselen met de kids en vele andere dingen. Dan moet je ook weten welke eisen er aan die functies moeten zitten. Dan kan je denken aan licht, opbergruimte, uitzicht op de tuin of misschien heb je wel andere eisen.

2.     Kies de indeling die past bij de functie van de woonkamer

Geef de activiteiten een plek in de woonkamer. Het hoeft niet zo te zijn dat elke activiteit een eigen plek hoeft te hebben. Je kan ook wat activiteiten samenvoegen. Zo kun je huiswerk maken en werken allemaal aan de eettafel of industrieel dressoir doen. Wil je in de zon de krant kunnen lezen dan is het fijn dat je daar de zithoek maak. Zo kan je een beetje passen en meten zodat je de ideale indeling krijgt. Daar kan je dan weer een moodboard van maken waarbij de mix op voorkomt.

3.     Welke woonstijl hoort bij jou?

Nu moet de woonstijl uitgekozen worden. Je wilt met alle gezinsleden rekening houden en dan kunnen een mix van verschillende woonstijlen nog wel eens voor verrassingen staan. Misschien is het goed om door ieder gezinslid een moodboard te laten maken om te zien wat er gemixt kan worden.

4.     De juiste meubels shoppen

Het moodboard komt tot leven als je de juiste meubels gaat uitzoeken. Het is goed om de juiste mix van materialen en kleuren te nemen. Door tijdloze design van de basics te nemen kan je het afmaken met de juiste keramiek, kunst, planten of woontextiel. Als alles bij elkaar uitgezocht is kan het inrichten van de kamer beginnen en het tot leven laten komen.