Fleur je huis op met bloemen

Bloemen in je woonkamer
Bron: SEOConsult.nl

Word jij ook altijd zo blij van bloemen? Al die mooie kleuren en die heerlijke geuren in je huis? Het is ongelofelijk wat voor effect bloemen kunnen hebben op de sfeer die je ziet, voelt en ervaart in een huis. Het is zo dat je met behulp van bloemen de hele sfeer in je huis om kan zetten naar een andere sfeer. Dit heeft alles te maken met de kleuren en de aankleding van je bloemen. In deze blog lees je meer over hoe je je huis op kan fleuren met bloemen.

Wekelijks verse bloemen

Als je van bloemen houdt dan zet je waarschijnlijk met enige grote regelmaat verse bloemen neer in je huis. Dit geeft altijd een heel fijn en gezellig gevoel. De invloed die bloemen kan hebben op de sfeer in een kamer kan behoorlijk groot zijn.

Dit kan te maken hebben met het seizoen en de beschikbare bloemen. Doe daar een bijpassende vaas of pot omheen en je hebt een echte blikvanger in je huis staan. Wat dan ook meteen weer een hele andere sfeer geeft dan de week ervoor.

Droogbloemen in je huis

Met droogbloemen kan je ook een bepaalde sfeer neerzetten in je huis. Hier kan je ook veel langer van genieten dan van verse bloemen. Het gebruiken van droogbloemen in je huis is dan niet alleen gezellig, maar ook nog eens duurzaam.

Ze gaan langer mee en je spaart ook nog eens geld uit, doordat je niet wekelijks nieuwe bloemen hoeft te halen en neer te zetten. Zet de droogbloemen neer in combinatie met wat kamerplanten en de sfeer in je kamer verandert meteen.

Hoe kleed je je bloemen aan

Als je een bepaalde sfeer neer wil zetten, dan kan een vaas daarbij helpen. Misschien wil je met de seizoenen mee gaan. Bij ieder seizoen kan je wel bepaalde kleuren bedenken. Om de kleuren van de seizoenen nog meer accent te geven kan je de kleuren van de vazen die je gebruikt daar ook op aanpassen.

Zo zou je bijvoorbeeld in de zomer gebruik kunnen maken van een kleurrijke en fleurige vaas, die kan combineren met de kleuren van de bloemen die je in de vaas neerzet. Op die manier krijg je een heel mooi en fijn geheel.

In het najaar zou je weer meer gebruik kunnen maken van de herfstkleuren. Deze warme kleuren geven dan meteen ook een hele fijne en warme sfeer aan je huis.

Bloeiende planten in je huis als sfeermaker

Je zou naast de bloemen in je huis ook kunnen kiezen voor een combinatie van allemaal verschillende bloeiende planten. Hiermee verhoog je dan niet alleen de sfeer in je huis met al die kleurige bloemen, maar de lucht in je huis wordt ook meteen gezuiverd, hierdoor voelt je huis automatisch fris aan.

Net als de droogbloemen gaan planten vaak langer mee dan een bos bloemen. Je moet alleen wel goed voor de planten zorgen en de uitgebloeide bloemen er op tijd uithalen. Enige groene vingers moet je dan ook wel hebben.