Nieuwe toilet kopen? Dit komt daar allemaal bij kijken.

nieuwe wc kopen

Als je uitgekeken bent op je oude toilet, of je wc is verouderd of niet praktisch meer, dan wordt het tijd om voor een nieuw toilet te gaan kijken. Dat is natuurlijk geen probleem. Maar realiseer je wel dat er een aantal dingen bij komt kijken als je je toilet wil gaan vernieuwen. Waar moet je allemaal aan denken en welke keuzes zul je moeten maken? Deze blog gaat over alles wat er komt kijken bij het vernieuwen van je toilet.

Kies je voor een hangend of staand toilet

De wisseling van een staand toilet naar een ander staand toilet is heel makkelijk te realiseren. Het leidingwerk kan dan meestal op dezelfde plaats blijven liggen en zul je ook geen of weinig aanpassingen aan het tegelwerk hoeven doen.

Toch zijn tegenwoordig hangende toiletten meer in trek dan de staande toiletten. Een hangend toilet is makkelijker schoon te maken en is daardoor ook hygiënischer dan een staand toilet. Bij het aanleggen van een hangend toilet komt alleen wel wat meer bekijken.

Voor het plaatsen van een hangend toilet heb je een loodgieter nodig, want het leidingwerk zal zeker aangepast moeten worden. Ook het tegelwerk moet aangepast worden op het nieuwe leidingwerk. Als je een beetje handig bent kan je het tegelwerk zelf aanpassen.

1 of 2 wc’s in huis

Als je een verdieping in je huis hebt, dan zou het fijn zijn om zowel boven als beneden een toilet te hebben. Het is standaard om op de benedenverdieping van je huis een toilet te hebben. Daarnaast zou het makkelijk zijn om boven ook een toilet te hebben. Helemaal als je er in de nacht vaak uitgaat om te plassen. Hiermee voorkom je dat je in de nacht de trap af moet om te gaan plassen.

Wel of geen wc in de badkamer?

Ook de plaats waar je je toilet hebben wil is iets om goed over na te denken voordat je aan de renovatie gaat beginnen. Als je in een appartement woont dat kleiner is dan 50m2 dan is het gebruikelijk dat het toilet in de badkamer geplaatst wordt. Als je dan gasten krijgt dan zullen die ook altijd in je badkamer terecht komen.

Een badkamer is eigenlijk een ruimte die privé zou moeten blijven. Je kan het dan ook als niet prettig ervaren als anderen ook gebruik maken van jouw badkamer. Toch is er niet altijd ruimte beschikbaar om een toilet een aparte plaats te geven in het huis. Als die ruimte er wel is dan kan je het toilet altijd weglaten uit de badkamer.

Toilet afscheiden in de badkamer

Mocht het alleen mogelijk zijn het toilet in de badkamer te plaatsen, dan kan je er altijd voor kiezen om het toilet door middel van een muurtje toch nog op een bepaalde manier af te scheiden van het badkamergedeelte.

Dan zorg je er meteen voor dat je badkamer gedeelte toch nog net iets meer privé zal zijn dan wanneer je geen muurtje zou plaatsen.