Douchen met een regendouche? Dit zijn de voor- en nadelen.

regendouche voor- en nadelen

Is je douchekop aan vervanging toe en weet je nog niet zeker of je weer voor een kleine douchekop zal gaan of dat je voor een moderne regendouche zal kiezen? Zorg dan eerst dat je de voordelen en de nadelen van het plaatsen van een regendouche naast elkaar neerzet. Er zijn namelijk best een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden als je een regendouche wil gaan installeren. In deze blog lees je dan ook alles over de voordelen en de nadelen van het plaatsen van een regendouche.

De luxe uitstraling van een regendouche

Laten we eerlijk zijn, een regendouche is mooi om naar te kijken. Helemaal doordat er meestal geen slang of stang aan te pas zal komen krijgt je badkamer een hele andere en veel luxere uitstraling. Hierbij kan je het gevoel hebben dat dit een badkamer is die je in een hotel zou kunnen vinden.

Het ontspannen gevoel van een regendouche

Douchen onder een regendouche geeft een heerlijk en ontspannen gevoel. Maar doordat een regendouche een brede straal heeft, voelt het douchen onder een regendouche nog meer ontspannend aan.

De brede straal die uit een regendouche komt zorgt er namelijk voor dat het water dat eruit komt gelijkmatig over je hele lichaam verdeeld wordt. Als je je gezicht aan het wassen bent, heb je dan ook helemaal geen last meer van een koude rug.

Hoog in het waterverbruik

Een regen douche gebruikt extreem veel water. Als je zuiniger wil gaan douchen zul je met ene regendouche korter gaan douchen dan dat je normaal gesproken zou doen. Als je zuinig met water om wil gaan dan is een regendouche niet de meest voor de hand liggende keuze.

Met een waterbesparende douchekop gebruik je ongeveer 9 liter water in een minuut. Bij een regendouche loopt dit aantal liters per minuut op tot wel 20 tot 25 liter per minuut. Ook een regendouche met een eco-stand verbruikt nog altijd meer water als een gewone waterbesparende douchekop.

Geen verstelbare douchekop bij een regendouche

Natuurlijk is het fijn om lekker onder een brede straal onder de douche te staan en lekker je haren te wassen. Maar ook zonder je haren te wassen is het heerlijk om onder de douche te gaan staan. In dat geval is het fijn als je de douchekop in een fijne stand kan verplaatsen.

Een klein beetje kantelen kan soms al een groot verschil maken. Of juist net even iets lager zetten zodat je hoofd niet nat wordt onder de douche. Met een gewone douchekop is dat heel makkelijk om voor elkaar te krijgen. Met een regendouche is dit onmogelijk.

Daarom is het belangrijk een regendouche aan te schaffen die een handdouche of handkraan hebben. Hiermee wordt het nadeel van het niet kunnen verstellen van de douchekop voor het grootste deel weggenomen.

Het enige nadeel van deze regendouches met handdouche erbij is dat de aanschafwaarde hoger is dan die van een gewone regendouche of een hele normale waterbesparende douchekop. Je zult zelf de afweging moeten maken of een regendouche je dit waard is.