Hoe kan ik in een kleine badkamer een badkuip plaatsen?

kleine badkamer met bad

Je gaat een appartement bezichtigen dat je wilt kopen of huren en je bent razend enthousiast. Totdat je in de badkamer bent, want je ziet dat er geen bad aanwezig is. Dat is toch een teleurstelling. Zeker als je een fan van badderen bent. Maar geef de moed niet op, want zelfs in een kleine badkamer kun je een badkuip plaatsen. Je vraagt jezelf nu af hoe dat mogelijk is en daarom vertellen wij in onze blog hoe je dit voor elkaar bokst.

Een mooi inbouw bad in een kleine badkamer

Een mooi inbouw bad is natuurlijk de beste keuze die je kunt maken, maar in een kleine badkamer heb je daar simpelweg de ruimte niet voor. Zeker niet als je geen concessies wilt doen en bijvoorbeeld een wastafel wilt opofferen. Het inbouw bad is dan ook niet de meest geschikte keuze. Helaas, maar waar. Maar er is nog geen man overboord, want tegenwoordig heb je zoveel keuze dat er altijd wel een oplossing voor handen ligt.

De vorm van een badkuip

De vorm van een badkuip is allesbepalend. Een bepaalde vorm kun je wel of niet kwijt en er zijn modellen die ook ruimtebesparend zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooie hoekbad. Een hoekbad neemt veel minder ruimte in beslag en zou je prima in een kleine badkamer kunnen plaatsen. Heb je zelfs geen ruimte voor een hoekbad? Ook geen probleem, want dan kun je nog altijd uitwijken naar een zitbad.

Benut alle ruimte in een kleine badkamer

Kleine badkamers hebben soms een aantal nadelen. Zoals een groot raam of een schuin dak. Deze zaken zorgen ervoor dat de ruimte beperkt is, maar een bad zou je prima onder een raam of een schuin dak kunnen plaatsen. Oké, het is even opletten geblazen wanneer je in- of uitstapt, maar je benut op die manier wel elke onbenutte centimeter van de kleine badkamer. In de regel blijft er dan ook nog voldoende ruimte over voor badkamermeubilair en een wastafel.

Maak weloverwogen beslissingen

Je wilt in de badkamer kunnen douchen, badderen en je hebt een wastafel nodig. En als het even kan wil je hier ook de wasmachine, de droger en de wasmand neerzetten. Als je een kleine badkamer hebt is dit simpelweg onmogelijk. Je zult dus beslissingen moeten nemen. Wat is belangrijker? Een bad met douche of een douche en een wastafel? En kun je de wasmachine en droger niet in een washok plaatsen of in een berging zetten? Door de juiste keuzes te maken kun je ruimte besparen en er alsnog voor kiezen om een badkuip te plaatsen.

Combineren is de sleutel tot succes

Een kleine badkamer is al snel te klein als je en een wastafel, een bad en een douche wilt gebruiken, maar als je het slim aanpakt kan het allemaal! Kies voor een bad/douchecombinatie. Je doucht dan als het ware in bad en zo bespaar je enorm veel ruimte. Let er dan wel even op dat je een combinatie kiest met een stabiele en rechte bodem. Een kromming in het bad kan al snel gevaar opleveren, want je kunt uitglijden en jezelf bezeren. Door de hoge in- en uitstap is het ook gewenst om naast het bad een badmat met antislip laag neer te leggen.

Een vrijstaand bad in een kleine badkamer, kan dat?

Mensen dromen vaak van een mooi en elegant vrijstaand bad en veel mensen denken dat dit alleen is weggelegd voor mensen met een grote badkamer. Maar het kan ook prima in een kleine badkamer! Sterker nog, deze badkuipen zijn in de regel minder lang en hoog dan een inbouwbad en deze zijn dan ook een stuk eenvoudiger te plaatsen. Zorg er wel voor dat je de badkuip op een goede positie neerzet zodat je ook nog genoeg bewegingsruimte overhoudt.