Waarom tegels voor in de badkamer en welke opties zijn er?

welke badkamer tegels

In de badkamer kies je doorgaans voor het plaatsen van vloer- en wandtegels, want tegels zijn in de regel vochtbestendig en niet gevoelig voor temperatuurverschillen. Veel mensen denken dat tegels oubollig en saai zijn, want je creëert een steriele en lichte ruimte waar je het liefst weer zo snel mogelijk vertrekt. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn als je de juiste keuzes maakt! In onze blog vertellen we meer over de tegels voor in de badkamer.

Verschillende maten

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte tegels voor in de badkamer kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Je hebt keuze uit verschillende soorten, kleuren en uit patronen. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende maten tegels. Een grotere tegel is erg mooi en zorgt ervoor dat je zo min mogelijk naden in de badkamer krijgt te zien. Je kunt het zelfs als één geheel laten lijken als je bij deze tegel een bijpassende voeg kiest. Grote tegels heb je in formaten, zoals 90 x 90 centimeter of 100 x 100 centimeter.

Tegels in verschillende soorten en kleuren

Tegels zijn in verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. Of je nu op zoek bent naar een mooie en warme uitstraling of juist een moderne look, met tegels kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt zelfs voor een luxueuze uitstraling gaan als je bijvoorbeeld voor marmerlook tegels kiest. Marmerlook tegels zijn niet van echt marmer te onderscheiden, maar deze tegel is wel vochtbestendig en breekt niet zo snel als echt marmer. En het is ook nog eens goedkoper!

Betonlook tegels zijn ook immens populair. Zeker in moderne badkamers zien we deze tegels vaker terug. Een groot voordeel is dat deze tegels in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Je kunt voor beton grijs kiezen, maar je kunt ook voor een paar tinten donkerder of lichter gaan. Het is maar net wat jouw persoonlijke smaak is.

Wil je een houten vloer in de badkamer? Dan wordt dat idee al snel uit je hoofd gepraat, want hout is gevoelig voor vocht en temperatuurverschillen. Parket of laminaat kun je niet in de badkamer neerleggen. Houtlook tegels daarentegen wel. Het grote voordeel is dat het lijkt alsof je een houten vloer hebt liggen, maar je geniet van de voordelen van de keramische tegel. Ideaal, toch?

Sfeer maken met tegels

Tegels kun je combineren met andere soorten tegels. Zo zou je bijvoorbeeld in het tegelwerk een sierrand met een tegel met een patroon kunnen plaatsen. Dat breekt de muur op. Je kunt ook voor contrasterende tegels kiezen en bijvoorbeeld voor een dambordpatroon kiezen. Dan krijg je een mooi en speels effect. Een andere optie is om voor de hexagon tegel te kiezen. Deze zeshoekige tegels zijn heel tof om te zien. En je laat ze tot hun recht komen als je voor een contrasterende voeg kiest.

Maak van jouw badkamer één geheel

Een ander pluspunt van tegels in de badkamer is dat je van de ruimte één geheel kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld voor tegels kiezen die zowel voor muren als vloeren geschikt zijn. Zo heb je de vloer en de muren in dezelfde stijl en creëer je van de badkamer één geheel. Het ziet er supergaaf uit en je kunt badkamermeubilair en accessoires nog beter tot hun recht laten komen.

Ga voor mozaïektegels

Wil je echt een mooie en unieke badkamer creëren? Ga dan voor mozaïektegels. Deze tegels zijn matten met kleine tegeltjes die voor een uniek effect zorgen. De mozaïektegel zou je ook uitstekend kunnen combineren met egaal gekleurde tegels. Je creëert niet alleen iets unieks, maar ook meer sfeer in de badkamer. Mozaïektegels kun je in verschillende maten en kleuren verkrijgen, dus in dat opzicht kun je helemaal jouw eigen stijl creëren als je dat wenst.