Wat zijn de voordelen van gras in je tuin?

Voordelen gras in je tuin

Wanneer je je tuin opnieuw aan wil leggen en je twijfelt over de aanleg van gras of tegels dan zul je daar een keuze in moeten maken. Hiervoor is het verstandig om te kijken naar de voordelen van beide mogelijkheden. Zo heeft het gebruiken van echt gras een aantal voordelen. In deze blog lees je alles over de voordelen van het aanleggen van gras in je tuin.

Gras is goed voor de natuur

Gras in je tuin heeft een hele belangrijke rol in ons ecosysteem. In het gras kunnen insecten leven. Het gras geeft deze insectenbescherming.

Insecten kunnen gras al van ver ruiken. Zij zullen dan ook al snel hun intrek nemen bij jou in de tuin, hierdoor zal je een gezond ecosysteem ontwikkelen in je tuin dat goed is voor planten en dieren. De insecten zullen heel aangenaam kunnen wonen in jouw tuin.

Door het aanleggen van gras lever je dan ook een hele fijne bijdrage aan de natuur. Als jij ook een gezond ecosysteem in je tuin wil hebben dan is gras de enige juiste keuze.

De uitstraling van je tuin

Als je een natuurlijke uitstraling wil geven aan je tuin dan moet je zeker niet voor betonnen tegels kiezen. Dan is het beste idee om te kiezen voor echt gras. Met echt gras heb je de uitstraling van een natuurlijke tuin al voor een groot deel te pakken.

Kunstgras is de laatste jaren sterk verbeterd in de kwaliteit, maar wanneer je met je blote voelt door het gras wil lopen, dan geeft dat toch een hele andere ervaring als dat je die zou hebben bij echt gras.

De geur

Als je graag in je tuin bezig bent voordat je lekker gaat zitten en genieten, dan is echt gras een echte must have. Echt gras moet namelijk gemaaid worden. Door het maaien blijft het gras in een goede conditie.

Na het maaien kan je ook genieten van de heerlijke geur die het maaien van je gras met zich meebrengt. Bij kunstgras heb je deze geur niet. Als je de geur van vers gemaaid gras ook zo lekker vindt, heb je het volgende voordeel om te kiezen voor echt gras al meteen gevonden.

Een bezigheid waar je vrolijk van wordt

Wanneer je voor echt gras kiest dan moet je er wel bij stilstaan dat het tijd kost om het gras te onderhouden. Het gras moet gemaaid worden en je moet het voeden met allemaal verschillende middelen.

De randen van het gras moeten met de hand geknipt worden en af worden gestoken. Alleen dan blijft je grasveld er mooi en strak uitzien. Het onderhouden van je gras geeft meteen resultaat. Hierdoor is het ook nog eens heel erg leuk om daarmee bezig te zijn.